A gombk az l szvetet is megtmadjk, tllsket a gazda immunrendszernek legyzsre termelt toxinok s enzimek termelsvel biztostjk.
Az „EXPLORE”, Nmetorszgban s az Egyeslt llamokban megjelen tudomnyos folyirat alternatv gygymdokat alkalmaz egszsggyi szakemberek cikkeit kzli, s olyan kutatsi eredmnyekrl szmol be, melyek altmasztjk azt, hogy a rkot mikrobk okozzk.
Az lesztgombk oxignmentes krnyezetben alkoholl erjesztik a cukrot.
Egyes gombk megtmadjk a tdt, a brt, a br alatti szvetet, esetleg szmos szvetet testszerte, majd telepeket alkotnak ott, ahol az enyhe brirritcitl kezdve slyos, st hallos betegsgeket okozhatnak.
A gombk, melyek kpesek elznleni a membrn (br) sejteket, majd telepeket alkotva megkrostjk a membrn falat, beindtjk a srlsi ramot, a tbbi, a gygyulst elsegt sejttel egytt sokszorozdna, melyeket mdostanak ltrejttk sorn. Ez a hallos betegsg nem a rk vletlenl?
A rk s a gombk sszefggseit vizulisan s az Egszsggyi Vilgszervezet (WHO) ltal sszegyjttt statisztikai adatokkal is dokumentltk. A gombk s a rk kzvetlen kapcsolatrl a Gombabionika (Fungalbionics) cm knyvekben szmol be a WHO egy orvos-csoportja, akik arra a kvetkeztetsre is jutottak, hogy a rk hatkony gygymdjai gombaellenes hatsak.
A mikroszkpokkal ksztett vizulis dokumentci azt bizonytja, hogy minden rkos sejt parazitikus. Az lesztgombk s gombk sznhidrton s cukron lnek.
Gondoljuk csak t, hogyan ksztnk kenyeret, srt, s bort. Mindegyikhez kell cukor s leszt. Cukor mindig kell, hogy az leszt megkeljen.
Amikor tl sok cukrot fogyasztunk, a szervezetnkben l gombkat s lesztgombkat tplljuk. Az lelmiszerknt fogyasztott, finomtott cukrok gyorsan felszvdnak a szervezetben s energiatermelshez troldnak. Tl nagy mennyisg cukor fogyasztsa oxignhinyhoz vezet, mg vgl a szervezet kptelen lesz lebontsukra. Ezek a cukrok beszennyezik a vrt s a nyirokfolyadkokat.
A gombk s az lesztgombk jl lnek a tbblet cukron, ami ms enzimekhez szksges, ltfontossg svnyi anyagok hinyhoz vezet. Ennek kvetkeztben a szervezetben brhol keletkezhet betegsg, valamint az egyn szemlyisge is megvltozhat a hangulatot s rzelmeket kontrolll enzimek hinya miatt.
Azok a gyerekek, akik tl sok dessget esznek, gyakran hiperaktvak, tlslyosak, kezelhetetlenek s gyakrabban betegszenek meg, mint msok.
A cukor erjedsi folyamata rontja az egszsgi llapotot, vgl enzim funkcivesztshez, anyagcsere funkcivesztshez s immunvesztshez vezet, kedvez az lesztgombknak s ms parazitknak, tovbbi enzimvesztesget okoz stb.
Amennyiben helytelen tpllkozs kvetkeztben az erjeds tovbb folytatdik, funkcionlis betegsgek lpnek fel, pldul szemlyisgzavar s fradtsg szindrma, valamint szervi betegsgek, pldul diabtesz, jindulat cisztk, kinvsek s daganatok, egszen a szvetet rint betegsgekig, mint pldul a rk.
A rk nem az egszsges, oxignnel jl elltott sejtekben kezddik a replikci hibibl addan, s nem is genetikai hibkbl kvetkezik. A tpllkozs s a parazitk, a gombkhoz s baktriumokhoz hasonlan sokkal nagyobb szerepet jtszanak a rkos folyamatban.
A baktriumok bmulatba ejt kpessge, hogy gomba termelte ecetben is meglnek, altmasztja a terit, miszerint a baktriumok az emberi sejtekben is kpesek meglni olyan anyagokon, melyeket gombk a glkz erjedse ltal termeltek.
Pldul a baktriumok ltal tpllkknt hasznlt tejsav, erjeds ltal jn ltre az emberi sejtekben.
A mikrobs fertzsek s betegsgek megrtshez fontos annak ismerete, hogyan trtnik sejtszinten az oxignszablyozs, hogyan alakulnak ki az oxignmentes mikroterletek s daganatok, s hogyan sznik meg az oxidatv anyagcsere folyamat.
|