|
Miért van a mai ember szervezetében enzimhiány?
Az én felfogásom szerint azért, mert a vitamin vagy más vitál anyaghiány is kialakulhatott. Ha elfogadjuk azt a kutatásnak is beillő eredményeket, amit Dr. Peter D’ Adamo készített a vércsoportokat különböző módon is érintő (anyagcsere folyamatok) tükrében, akkor magunk is meggyőződhetünk arról, hogy a táplálkozásunk által juthatunk számunkra megfelelő eredményekre. Igazolhatjuk azt, hogy a táplálkozásunk helyes, vagy nem helyes. Ha igazodik a táplálkozásunk a vércsoportsejtjeihez, akkor, ha úgy választjuk meg nyersanyagainkat, hogy az sejtszinten elfogadható, a szervezet feldolgozhatja és beépítheti, a salakanyagot el tudja távolítani, akkor az működni tud. Ha nem az elvárásoknak felel meg a táplálék, tehát idegen a sejtjeimtől, akkor kárt okoz.
Az anyagcsere-elmélet szerint szervezetünk képes meggyógyítani önmagát, feltéve, hogy hozzájut a számára szükséges természetes tápanyagokhoz, feltéve hogy hasznosítani is tudja azokat és feltéve, hogy az anyagcsere-salakanyagok a megfelelő időben távoznak. Az anyagcsere működésének kulcsa az enzimek, az esszenciális ásványok és nyomelemek, a zsírsavak, a fehérjék, a cukrok és a vitaminok. A testedzés, a víz, a napfény, az oxigén, a pihenés és az alvás, valamint a stresszmentes élet mind fontos szerepet játszanak az anyagcserében és a salakanyagok kiválasztásában.
A továbbiakban arra gondolok, hogy mindenki saját maga alakíthatja ki a neki legmegfelelőbb, egészséges életmódot. Bár egy pillanatig sem állítom, hogy rendelkezem mindazzal a képzettséggel és tapasztalattal, melyek alapján Önöknek, vagy bárkinek részletes tanácsokat osztogathatnék.
Önök mindannyian egyediek, egyedi az életmódjuk, más-más ételeket kedvelnek, és különbözőek a szokásaik. Arra is gondolhatunk, hogy vannak olyan ételek, amelyek nem tartóznak a kedvencei közé. Mégis törekedjen arra, hogy méltóképpen előnybe részesítse a sejtjeihez kapcsolódó táplálékforrásokat, amelyet a vércsoport által megismertek szerint ezt már megteheti.
Mit okoznak a hidrogénezet olajok és zsírok?
Ahhoz, hogy a sejt nagy fehérje molekulákat fogadjon be, a sejtfalnak körbe kell folynia és el kell nyelnie a molekulát. Amikor hidrogénezett olajokat és zsírokat fogyasztunk, például bő zsírban sült ételeket, margarint, sütőmargarint fogyasztunk, olyan zsírokkal terheljük meg szervezetünket, melyek nem biztosítják a sejtfal számára a szükséges rugalmasságot. Így a nyirokrendszer sejtjei nem képesek a nagy fehérje molekulák asszimilációjára. Az évek során hihetetlen mennyiségű megkeményedett (hidrogénezett) sejt alakul ki szervezetünkben. Ennek oka, hogy a sejtek membránjaiba egy adag margarinból, némi bő olajban készült sült krumpliból stb.-ből származó transz-zsírsavak illeszkednek.
Jó példa erre, hogy mi történik a fehérvérsejtekkel. Ezek a sejtek az általuk elfogyasztott hidrogénezett zsírokat beépítik membránjaikba. Ahogy ez megtörténik, a fehérvérsejt működése csigalassúvá válik, membránjaik pedig gyakorlatilag megmerevednek! Az ilyen fehérvérsejtek nem sok védelmet nyújtanak a fertőzések ellen. Talán már az Ön sejtjei is hidrogénezettek!
| |