| Kedves Olvasó!
Prof. Dr. Guenther Blobel orvos kutatásainak értelmezése szerint, más nézőpontból látja a stresszt is!
Abban az esetben például, amikor valaki kijelenti, hogy a stressz rákot okoz, nem teljes, hisz a stressz, mint fogalom, csupán az elménkben létezik, valahogy úgy, mint az igazság, vagy a szépség fogalma.
A táplálkozásra vonatkozó adatokat ismételten át kell tekinteni, mert amikor rólunk, vagy egészségünkről beszélünk, mindig, vagy legalábbis többségében érintve vagyunk a táplálkozásunkkal, mivel a gombák, élesztőgombák szénhidráton és cukron élnek. Gondoljuk csak át, hogyan készítünk kenyeret, sört, és bort. Mindegyikhez cukor és élesztő kell. Cukor mindig kell, hogy az élesztő megkeljen. Már beszéltünk arról, hogyha túl sok cukrot fogyasztunk a szervezetünkben élő gombákat, élesztőgombákat tápláljuk.
A cukornak három fő formája létezik: a szacharóz, a maltóz, a fruktóz. Az élelmiszerként fogyasztott, finomított cukrok gyorsan felszívódnak a szervezetben és energiatermeléshez tárolódnak. Sokszor azt az információt kapjuk; hogy nyugodtan fogyasszon csokoládét is, mert az oldja stresszt is, és jó kedélyállapotot csinál. Majd ez után érdemes lesz eldönteni, hogy ez jó megoldás lesz-e, amikor az esetek többségében kakaóporból készül, a kakaó pedig theobromint tartalmaz, ami kábítószer.
Mit érdemes tudni az édességekről?
A túl nagy mennyiségű cukor, csokoládé, sütemény, szénhidrát fogyasztása oxigénhiányhoz vezet, míg végül a szervezet képtelen lesz lebontásukra. Ezek a cukrok beszennyezik a vért és a nyirokfolyadékokat. A gombák és az élesztőgombák jól élnek a többlet cukron, ami más enzimekhez szükséges, létfontosságú ásványi anyagok hiányához vezet. Ennek következtében a szervezetben bárhol keletkezhet betegség, valamint az egyén személyisége is megváltozhat a hangulatot és érzelmeket kontrolláló enzimek hiánya miatt. Azok a gyerekek, akik túl sok édességet esznek, gyakran hiperaktívak, túlsúlyosak, kezelhetetlenek és gyakrabban betegszenek meg, mint mások. Az Influenzajárványok is többségében a túlzott cukorfogyasztással járó időszakok következménye, ami karácsony és húsvét. Figyelje csak meg! A cukor erjedési folyamata rontja az egészségi állapotot, végül enzim funkcióvesztéshez, anyagcsere funkcióvesztéshez, és immunvesztéshez vezet, kedvez az élesztőgombáknak és más parazitáknak, további enzim veszteséget okoz.
A mikrobás fertőzések és betegségek megértéséhez fontos annak ismerete, hogyan történik sejtszinten az oxigénszabályozás, hogyan alakulnak ki az oxigénmentes mikro-területek és daganatok és hogyan szűnik meg az oxidatív anyagcsere folyamat. A tumor olyan környezetet hoz létre, mely mikro-területet biztosít az oxigén nélküli létnek. Tehát, ezért logikus az, hogy a táplálkozásunkkal segítsük szervezetünket abban, hogy magas oxigénszintet érjünk el, ahol a mikrobák nem tudnak létezni, élni. Ez a táplálkozás, csak a vércsoportos étrenddel érhető el!
Tabi Sándor
Keszthely | |