|
A
paleolit táplálkozás és a vércsoportos táplálkozás közötti különbség.
Miért kell megvonni a különbséget a paleolit táplálkozás
és a vércsoportőseink táplálkozásáról? Azért, hogy választ kapjunk a
szakaszosan kialakuló vércsoportőseink természethez igazodó életéről,
alkalmazkodását a körülményekhez mind szükségletei, mind igényei alapján. Mindenképpen
a képzeletünkben kell magunk elé vetíteni az ősemberről azt a képet, amelyet a
saját korában megélhetett, azt hogyan, milyen körülmények között tehette!
Hogyan tudjuk
elképzelni azokat a mindennapokat, amelyeket azzal töltött el, hogy megszerezze
a saját és utódjai táplálékait, valamint a közösségét is. Azt hiszem, hogy
ebből azt is érzékelhetjük, hogy nem minden gyökér, fű, vagy a fakéreg
egységesen volt egészséges minden ember számára. Szinte minden alkalommal, amit
a saját élelmiszereként magához vett, tulajdonképpen a saját eledelével is
ismerkedett, tesztelt, még akkor is, ha az teljesen új volt számára, de esetleg
az lesz majd a véglegesen jó, és a tényleges valódi, sejtjeihez igazodó tápláléka.
Éppen ezért valószínűsíthető az, hogy az általa fogyasztott magok, bogyók
fakérgek, gyökerek, rovarok alkalmanként lemérgezték, fertőzték, halálukat
okozták, vagy egészségüket növelték. Ha most visszagondolunk őseink
táplálkozására, akkor mondhatjuk azt is, hogy a mi eledelünket is vércsoportjuk
szerint tesztelték, ami a mai napig is működik az anyagcserénkben,
immunrendszerünkben.
Az úgynevezett (Paleolit) táplálkozás a nevében,
jellegében ősi. Sajnos, ez is úgy lett ismert, mint az egyemberes táplálkozás
és ezen belül szab korlátokat. Amit a jelen ismeretek alapján a Paleolitről
tudni vélünk, eltér a vércsoport őseink táplálkozásától, nem adja meg a
vércsoportok szerinti táplálkozási igényt, szükségletet, és mint ilyen, több
tápanyagtól fosztja meg a szervezetet. Hosszútávon nem működhet jól. Miért?
Azért, mert minden egyes különböző vércsoportú ember a vérében hordozza a
szükséges biokémiai igényt, a lekódolt táplálékokat, test-saját enzimeket, de
ha nem azokat kapja meg, ami a sajátja, akkor az örökölt anyagokból hiányt
szenved, vagy ha többet kap olyat, ami nem az ő vércsoportjához tartozó
tápanyag, akkor pedig kárt okoz.
Szeretném
megemlíteni a vércsoportok kialakulását. Ez több ezer év alatt
jött létre, ha hisszük, ha nem. Végtére is 1900-1902
között ismerte fel Dr. Karl Landsteiner
osztrák származású amerikai orvos.
A vércsoportok kémiai
szerkeze, amelyek a „0” vércsoport
esetén csak a fukóz nevű cukor kapcsolódik. A vércsoport korai felfedezője
azért nevezte el „0”-nak, mert nincs
valódi „antigén”.
Akkor
hogyan jellemezhetőek a vércsoportok?
„0”
vércsoport= Fukóz cukor
„A”
vércsoport= Fukóz cukor+N-acetil-galaktóz-amin kapcsolódik hozzá
„B”
–vércsoport= , Fukóz cukor+D-galaktóz kapcsolódik hozzá.
„AB”
vércsoport=Fukóz cukor+N-acetil-galaktozamin és D-galaktóz kapcsolódik hozzá.
Vércsoport-antigénünk
nem sajátnak tekinti a többi vércsoportot, olyannyira, hogy genetikai
programunk része a rendkívül hatékony antitest-termelés minden más vércsoportú
vér ellen, illetve az idegen
vércsoport-antigéneket hordozó ételek és mikroorganizmusok ellen.
| |